آخرین خبر از جزییات افزایش سرمایه وبصادر

معاون مالی بانک صادرات مهمترین سیاست بانک را حمایت از نقدشوندگی و تقویت سهم اعلام کرد و به آخرین جزییات از تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه وبصادر و برنامه های این بانک برای سهامداران خود پرداخت.

به گزارش صدای بورس،مهم‌ترین رسالت یک بنگاه اقتصادی حداکثرسازی ارزش آن بنگاه است. موضوع تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت‌های بورسی و فرابورسی که درحال حاضر توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان بورس و اوراق بهادار درحال اجرایی‌شدن است، موضوع ساده‌ای نیست و باید از زوایای مختلفی مورد قضاوت قرار گیرد.وقتی صحبت از تجدید ارزیابی دارایی‌های بانکی می‌شود باید در نظر داشت مهمترین مزیت تجدید ارزیابی دارایی‌ها برای بانک‌ها، شفافیت صورت‌های مالی است. سید مجتبی صالحی، معاون مالی بانک صادرات در گفت و گو با صدای بورس مهمترین سیاست بانک را حمایت از نقدشوندگی و تقویت سهم اعلام کرد و به آخرین جزییات از تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه وبصادر و برنامه های این بانک برای سهامداران خود پرداخت که مشروح این گفت وگو را در ادامه می خوانید:

آخرین وضعیت تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه بانک صادرات ایران چیست؟

بانک صادرات ایران به دنبال اصلاح ساختار مالی و تلاش برای بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های قانونی و انجام نخستین مرحله از افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم سهام و آورده نقدی ۴۰ هزار میلیارد ریالی سهامداران پس ۲۲ سال، مرحله دوم افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی مازاد دارایی‌های خود را دنبال می‌کند و بانک مرکزی نیز پس از بررسی گزارش توجیهی افزایش سرمایه حسابرسی‌شده و ضمن تأکید بر ضرورت واگذاری اموال مازاد بانکی و غیر بانکی، در این مرحله، موافقت خود با افزایش سرمایه بانک تا ۷۸۳ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال را اعلام کرده و منتظر دریافت مجوز نهایی سازمان بورس هستیم که به نظر می‌رسد طی هفته‌های آینده مجوز آن صادر و بلافاصله با برگزاری مجمع فوق‌العاده، این مرحله از افزایش سرمایه نیز عملیاتی خواهیم کرد.

این افزایش سرمایه چه میزان خواهد بود؟

این مرحله از افزایش سرمایه که از محدوده ۲۱۵ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال به بیش از ۷۸۳ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال خواهد رسید، با ۲۶۳ درصد افزایش همراه خواهد بود و بانک صادرات ایران به بزرگترین بانک بورسی کشور تبدیل می‌شود و فصل نوینی از حمایت این بانک از اقتصاد و مردم با تخصیص بهینه منابع و اصلاح ساختارهای مالی رقم خواهد خورد.

رسیدن به سرمایه ثبتی ۱۲۰۰ هزار میلیارد ریالی بانک هدف اصلی ما در اصلاح ساختارهای مالی است که در ادامه با ایجاد شدن منابع مازاد ناشی از تجدید ارزیابی و آزاد کردن آن از محل فروش اموال مازاد، سود انباشته بانک به تناسب افزایش و راه را برای افزایش سرمایه‌های بعدی فراهم می‌کند که قطعا تأثیر مناسبی در بهبود کفایت سرمایه بانک خواهد داشت.

بانک برای فروش املاک مازاد چه برنامه ای دارد؟

برنامه داریم که ۴۰ هزار میلیارد ریال از املاک در سال جاری واگذار شود که تا به اینجا ۲۰ هزار میلیارد ریال اتفاق افتاده است.

ارزش روز شعب و بانک های مستقل خارجی بانک چقدر تخمین زده می شود و چرا در افزایش سرمایه لحاظ نشده است؟

ارزش دفتری دارایی های ثابت(شامل زمین، ساختمان و سرقفلی) شعب خارج از کشور بانک ۸۴۶۸ میلیارد ریال است و با توجه به اینکه در خصوص این دارایی ها تورم اثر خاصی نداشته در افزایش سرمایه لحاظ نشده است اما در تجدید ارزیابی بعدی در نظر گرفته می شود.

ارزش روز زیرمجموعه های بانک چقدر تخمین زده می شود؟برنامه بانک برای خروج از بنگاه داری و فروش این زیر مجموعه ها چیست؟

ارزش روز زیرمجموعه ها به علاوه ارزش روز پرتفوی بورسی حدود ۳۵۰ همت می باشد. اقدامات برای عرضه اولیه شرکت نیشکر انجام شده و احتمالا تا ۲ هفته آینده عرضه اولیه خواهد شد. از طرفی عرضه اولیه شرکت هایی که قابلیت عرضه در بورس دارند را در دستور کار داریم.

وضعیت سهام بانک صادرات ایران در شرایط فعلی بازار سرمایه چگونه ارزیابی می‌شود؟

با توجه به اتخاذ سیاست‌های متناسب با شرایط کلان اقتصادی و منطقه‌ای و ریسک‌های غیر سسیستماتیک، از سوی مدیران ارشد سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، خوشبختانه از گردنه‌های دشوار عبور کرده و توانسته اعتماد دوباره سهامداران را به بازار سرمایه جلب کند. تأکید بر افزایش سرمایه‌ بانک‌ها به عنوان یکی از راه‌های غلبه بر ناترازی در بازار پول از سوی دولت و بانک مرکزی دنبال می‌شود و گروه بانک‌ها در بازار سرمایه با چشم‌انداز مثبتی در نرخ سهم روبرو هستند. علاوه بر این، امیدواری به سیاست‌های علمی و رویکردهای جدید در عرصه اقتصادی و بین‌المللی، عامل مهمی برای خوشبینی به استفاده از ظرفیت‌های شعب خارج از کشور بانک صادرات ایران فراهم کرده است.

تمرکز بانک صادرات ایران بر استفاده از محصولات جدید و پاسخگویی به نیازهای نسل جوان کشور از طریق خدمات غیرحضوری و توسعه بانکداری دیجیتال، مسیر افزایش درآمدهای کارمزدی بانک و درآمدهای غیرمشاع را تسهیل کرده که بر افزایش حقوق صاحبان سهام تأثیر ویژه خواهد داشت. این روند در صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای بانک نیز مشهود و قابل رصد است که بر ارزندگی قیمت سهم خود را نشان داده است.

آیا برنامه‌ای برای سهم دارید؟

همانطور که اشاره شد افزایش سرمایه بانک مسیر رسیدن به ۱۲۰۰ هزار میلیارد ریال را طی خواهد کرد و نتیجه مشخص آن به صورت اصلاح ساختار مالی و بهبود کفایت سرمایه، نقش مهمی بر تقویت سهم بر جای خواهد گذاشت علاوه بر این، سیاست مشخص بانک مبنی بر حمایت از نقدشوندگی و تقویت «وبصادر» با قدرت ادامه خواهد یافت.

مهناز شوقی _ روزنامه نگار

کد خبر 511575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =